BLOG

SKYPE IN THE CLASSROOM

Mystery SKYPE – Ιούνιος 2018

Το λύκειο μας συμμετέχει σε εκπαιδευτική πλατφόρμα που στόχο έχει να φέρει σε επαφή τους μαθητές μας με τάξεις του εξωτερικού και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά τους. Συγκεκριμένα, κάθε τάξη συνάντησε σε πραγματικό χρόνο μέσω της γνωστής εφαρμογής VoIP, άλλη τάξη από χώρα του εξωτερικού. Οι μαθητές, που δε γνωρίζουν από ποια χώρα είναι οι συνομήλικοι με τους οποίους μιλάνε, προσπαθούν να εντοπίσουν τη χώρα κάνοντας ερωτήσεις και ακολουθώντας τους κανόνες που κάνουν το παιχνίδι πιο δίκαιο αλλά και πιο δύσκολο.

Τα οφέλη αυτής της διαδικασίας είναι πολλαπλά. Αρχικά, οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα με όποιο τρόπο μπορούν, είτε συνομιλώντας με την άλλη τάξη, είτε ερευνώντας στο διαδίκτυο και τους χάρτες, είτε κρατώντας σημειώσεις, δημιουργώντας έτσι μια αυθεντική συνεργατική δραστηριότητα. Επιπλέον, αποκτούν κίνητρο για να χρησιμοποιήσουν μια ξένη γλώσσα, την οποία αν και μαθαίνουν για χρόνια, δεν έχουν τη δυνατότητα να την εξασκήσουν στην καθημερινή ζωή τους. Επίσης ενισχύεται η διαθεματική προσέγγιση της μάθησης και μάλιστα μέσα από μια πολύ ευχάριστη διαδικασία για τον μαθητή.

Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλη υπηρεσία του Skype, η οποία φέρνει στην ξενόγλωσση τάξη καλεσμένους ομιλητές για θέματα που αφορούν τους μαθητές. Οι φωτογραφίες είναι από συνομιλίες των μαθητών μας με σχολεία από την Τσεχία, την Σουηδία και την Πολωνία.

EN

Mystery Skype between Greece and Germany.

This was a friendly conversation among pupils involved in this Erasmus+ programme. Students had the opportunity to see each other again and meet new partners involved in the project. The topics covered were the school activities they had so far concerning our topic and the hosts’ information on the next mobility to Germany.

Translate »